top of page

Wat zijn de oorzaken?

De vervreemde mensen

"De vervreemde mensen nemen elke dag in aantal toe en de dokters kunnen hen niet genezen, omdat zij het mentale lichaam niet kennen. Als de materialistische wijzen de Aziatische yogi filosofie zouden bestuderen, dan zouden zij het mentale lichaam kennen. Op deze manier zouden zij duizenden gekke mensen kunnen genezen die leven zonder hoop."

"De ziekten van de vervreemde mensen zitten in het mentale lichaam."

"Het mentale lichaam heeft zijn ziekten en symptomen."

Klik hier om verder te lezen...

Onder remedies vind je een oefening om het mentale lichaam te genezen.

Mentale lichaam.png

Trauma

Onderzoek wijst steeds vaker uit dat trauma's bijvoorbeeld in de kindertijd een belangrijke factor zijn bij het ontwikkelen van een psychose. Trauma's kunnen ontstaan uit grote of kleine dingen, het gaat vooral om de impact die ze op jou persoonlijk hebben gemaakt. De link tussen het ervaren van trauma's en het ervaren van een psychose is zelfs net zo sterk als het verband tussen roken en longkanker.

Bron: https://recoveryfromschizophrenia.org/

Trauma is een proces dat ervoor zorgt dat het bewustzijn vast komt te zitten in geconditioneerde reacties, zich herhalende gedachten en pijnlijke emoties.

Mensen met een verstandelijke beperking zijn gevoeliger voor psychose omdat zij denken in fantasiebeelden.

 

Ego's van angst en je niet geliefd voelen 

V.M. Kwen Khan Khu geeft in de eerste drie minuten van onderstaande film antwoord op de vraag: wat is de oorzaak van schizofrenie?

Hij stelt het volgende: 

"Schizofrenie is het resultaat van de niet te stoppen actie van ego's van angst. Als de ego's van angst worden gevoed op een extreme manier, dan produceren zij schizofrenie. Dit alles is verbonden met de waanzin van achtervolgingen, die ingebeeld zijn, en het is ook verbonden aan het gevoel niet geliefd, niet gewaardeerd te zijn. Dit vormt een pakket dat schizofrenie vormt. Zonder twijfel spelen bij dit soort psychische stoornissen overwegend causale ego's een rol die heel gevaarlijk zijn. Het zijn geen normale ego's, maar causale ego's die zo heten omdat we met deze ego's veel karma hebben bezorgd aan andere personen en deze zijn van een heel kwalijke potentie en als zij zich opwinden, brengen zij de 300.000 groepen van het mentale lichaam uit balans en dan zijn wij slachtoffers van of lijden aan schizofrenie."

Bron: zie dit filmpje tot minuut 2:35 (Spaanstalig)

Hierbij wordt gesteld dat de mens geen één ondeelbaar ik heeft, maar een Ego dat bestaat uit 10.000 ikken. Dit beslaat zo'n 97% van onze psyche naast onze 3% bewustzijn, Ziel of Essentie. Op deze website vind je hier meer over. 

Karma is een wet die oorzaak en gevolg betekent. We moeten voor al onze daden verantwoording afleggen aan het Zijn. Zowel over onze 'goede' als 'slechte' daden. Bij de beoordeling zijn er twee pijlers: liefde en rechtvaardigheid. Lees hier meer over karma.

Subtiele lichamen

"Als een serieuze schade in het Mentale Lichaam reflecterend overgedragen is in de fysieke hersenen, produceert het gekte.

Een disconnectie tussen het Astrale Lichaam (gerelateerd aan ons emotionele centrum, red.) en het Mentale Lichaam produceert furieuze gekte.

Als er geen aanpassing is tussen het Astrale Lichaam en het Etherische Lichaam (het subtiele aspect van het fysieke lichaam, red.), dan is de idioot of de kretijn de noodzakelijke uitkomst."

Bron: door Samael Aun Weor, Manual of Occult Medicine and Practical Magic (1977 - 1978)

bottom of page