Welke remedies zijn er?

Oefening voor het helen van het mentale lichaam:

 Ziekten van het mentale lichaam

Het mentale lichaam is een materieel organisme dat zijn anatomie en zijn occulte ultrafysiologie heeft.

De mantra om de ziekten van het mentale lichaam te genezen is: "S M HON".

De S wordt uitgesproken als een doordringend sissend geluid, vergelijkbaar met het geluid dat de remmen van perslucht produceren, zoals dit: SSSSS.

De M spreek je uit zoals wanneer je de balg van ossen imiteert: MMMMM

De H is als een diepe zucht. De lettergreep ON wordt uitgesproken door het geluid van de O en de N als volgt te verlengen: OOOOONNNNN

 

Deze mantra moet dagelijks een uur worden uitgesproken. De discipel moet dagelijks de Aartsengel Raphael en Hermes Trismegistus aanroepen en hen smeken om zijn mentale lichaam te genezen.

We bestuderen in de bovengevoelige werelden de anatomie en de fysiologie van de innerlijke lichamen van de mens.

Hier kun je de oefening vinden met extra aanwijzingen.

Door Samael Aun Weor uit het boek: Manual of Occult Medicine and Practical Magic.

Tratado.jpg

Anderen genezen om zelf genezen te worden

Het volgende fragment is overgenomen uit het boek 'Beyond Death' van Samael Aun Weor.

 

Vraag: 'Mijn zoon is nu vijf jaar ziek. We hebben veel geld uitgegeven aan doktoren maar ze hebben niet de exacte oorzaak gevonden van zijn ziekte; sommigen zeggen dat het door een zenuwschok komt, gezien hij nogal een intelligente jongen was in zijn studie; anderen veronderstellen dat hij het slachtoffer was van werken van hekserij; wat is jouw mening?

 

Antwoord: 'Uiteraard en onder het licht van een meridiaan duidelijkheid, zien we een straf, een mentaal karma door fout gebruik van de geest in vorige levens. Nu, als je wilt dat je zoon genezen wordt, strijd dan eerst voor de genezing van andere mentale patiënten, om de oorspronkelijke oorzaak te wijzigen. Helaas hebben patiënten de duidelijke tendens om zich in hun eigen cirkeltje op te sluiten; zeer zelden in het leven zien we het geval van een patiënt die zich bekommert om het helen van andere patiënten; echter als iemand dit doet, is het duidelijk dat hij ook zichzelf geneest van zijn eigen pijnen; daarom adviseren we je - gezien in dit precieze geval jouw zoon zich niet kan toeleggen op het genezen van anderen - doe het in naam van je zoon. Vergeet niet de werken van liefdadigheid; bekommer je om de gezondheid van al deze mentale patiënten die je pad kruisen, doe goed in grote hoeveelheden. Vergeet niet dat in de onzichtbare wereld er hele wijze Meesters bestaan die je kunnen helpen in het concrete geval van jouw zoon; ik wil nu spreken op een meer specifieke manier over de glorieuze Engel Adonai, de Engel van Licht en Vreugde; deze Meester is heel wijs, en als je jezelf intens op hem concentreert, hem smeekt in de naam van Christus om je zoon te genezen. dan ben ik compleet zeker dat hij op geen enkele manier hij zou weigeren om zijn liefdadigheidswerk te doen voor je. Niettemin, vergeet niet om te 'slaan met de roede terwijl je smeekt aan God' - smeek en doe goed in grote hoeveelheden; dat is de manier.

Beyond death.jpg

Andere remedies

De auro van een onschuldig kind is een wondermiddel voor zieke Mentale Lichamen. Daarom zullen mensen die lijden aan mentale ziektes een grote opluchting vinden door dicht bij een onschuldig kind te slapen.

 

Ook is het bewieroken met geroosterd mais heel erg aan te raden.

 

De zieke moet zijn maag vrij houden van gassen om te vermijden dat zij naar de hersenen stijgen en ernstige aandoeningen veroorzaken.

 

Castor olie is heel erg aan te bevelen voor diegenen die ziek zijn in hun geest. Deze moet dagelijks op het hoofd worden aangebracht.

Door Samael Aun Weor uit het boek: Manual of Occult Medicine and Practical Magic.

Castor olie.jpg

Verdere ondersteunende middelen: DIERENRIEM PARFUMS

De zieke zou dagelijks zijn sterrenbeeld parfum moeten ruiken:

RAM: Mirre parfum.

STIER: Parfum vergelijkbaar met costus, aromatische kruiden.

TWEELINGEN: Mastiekboom parfum

KREEFT: Kamfer parfum

LEEUW: Wierook parfum (Met wierook wordt ook wel bedoeld de hars (olibanum) van de wierookboom, red.)

MAAGD: Wit sandelhout parfum

WEEGSCHAAL: Galbanum parfum

SCHORPIOEN: Koraal parfum

BOOGSCHUTTER: Aloe parfum

STEENBOK: Dennenboom extract parfum

WATERMAN: Narduskruid parfum

VISSEN: Tijm parfum

Het hele lichaam van de patiënt reageert krachtig onder de invloed van zijn eigen sterrenbeeld parfum.

 

In de hofhoudingen van Europa waren er altijd astrologen, magiërs en parfumeurs. Louis XV eiste dat zijn kamer dagelijks zou worden geparfumeerd met een andere essentie. Catherine de Medici, echtgenote van Enrique II van Frankrijk, gebruikte bepaalde giftige essenties - die ze slim in haar handschoen verborgen hield - om een aanbidder die ze niet accepteerde weg te jagen.

In Mexico, India, Griekenland en Rome werden geweldige kuren met parfums gemaakt. In de bibliotheken van Spanje zijn er veel boeken die de Moren hebben achtergelaten in dat land; deze boeken bevatten talloze recepten over geurstoffen.

Door Samael Aun Weor uit het boek: Manual of Occult Medicine and Practical Magic.

Remedies uit andere bronnen

Op de website https://psychosegenezen.wordpress.com/ wordt vitamine B3 aangeraden als middel tegen psychose.